OSTALA PONUDBA

SIRUP IZ SMREKOVIH VRŠIČKOV, TIMIJANA IN ŽAJBLJA
SIRUP IZ SMREKOVIH VRŠIČKOV
PREHRANSKO DOPOLNILO
Narejeni so na tradicionalen način. Umirjajo kašelj, vnetje grla. Jemljemo 3 x 1 žlico oziroma po potrebi. S sirupom lahko sladkamo tudi čaj.
Sestavine: smrekovi vršički, listi žajblja, cvetje in listi timijana, sladkor 

Opozorilo: Priporočene dnevne doze se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Shranjevati na sobni temperaturi in v temnem prostoru. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
BEZGOV SIRUP
Sirup redčimo z vodo v razmerju 1:6, okus lahko izboljšamo z limono.
Sestavine: bezgovo cvetje, limona, citronka, sladkor
Opozorilo: Hranimo na hladnem.
SIRUP IZ METE IN MELISE
Sirup redčimo z vodo v razmerju 1:6, okus lahko izboljšamo z limono.
Sestavine: listi mete in melise, limona, citronka, sladkor
Opozorilo: Hranimo na hladnem.


GRUMETA
Mešanica posušene zelenjave in začimb: rumeno in rdeče korenje, por, koleraba, listi in korenina peteršilja, list in korenina zelene, luštrek. Mešanica ne vsebuje soli.
 
PEGASTI BADELJ - SEME
Pegasti badelj uživamo 2 žlički na dan skupaj z jogurtom ali kefirjem. Seme zmeljemo vsak dan sproti. V vrečki je 150 g semen.
 
KROMPIR ZA OZIMNICO 
Sorta krompirja, ki ga imamo letos za ozimnico, se imenuje Dessire. Ta krompir ima rdečo kožico in nežno rumeno meso. Krompir je zelo okusen in primeren za vse vrste priprave. Pridelan je na naraven način, brez škropljenja.

OGLED IN PREDSTAVITEV STARE SUŠILNICE SADJA

Sušilnica za sadje je pri naši hiši že dobrih 80 let. Pred desetimi leti smo jo obnovili. Sušilnica je pregrajena na dva prostora in v vsakem prostoru so tri lese. V njej kurimo bukova drva. Najbolj pomembno pri tem opravilu je, da ogenj ne ugasne in da je konstantna temperatura (60-70°C). Vseskozi je potrebno opazovati sušenje in sproti pobirati suho sadje.